Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
  • Güncel
  • 20 Aralık 2023 19:20
  • Yorum: 0

Başkan Gürkan Atabey Feribot İskelesi’nde İncelemelerde Bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesine bağlı Atabey Feribot İskelesi’nin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.
Başkan Gürkan Atabey Feribot İskelesi’nde İncelemelerde Bulundu

“BATTALGAZİ VE BASKİL BÖLGELERİNDE MODERN ANLAMDA İSKELELERİN YAPILMASINI PLANLIYORUZ”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesine bağlı Atabey Feribot İskelesi’nin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. 

Malatya'nın Battalgazi ilçesi ile Elazığ'ın Baskil ilçesini birbirine bağlayan, Karakaya Baraj Gölü üzerinde feribot seferleriyle yolculuk yapan vatandaşlar için hem Battalgazi’de hem de Baskil’de bulunan iskelelerin yeniden  düzenleneceğini ve sosyal donatı alanlarının oluşturulacağını ifade eden Başkan Gürkan, “Battalgazi ve Baskil bölgelerinde modern anlamda iskelelerin yapılmasını planlıyoruz” dedi.

GÖRGÜN: BAŞKANIMIZDAN NE KADAR ÖVGÜ İLE BAHSETSEK YERİDİR

Başkan Gürkan’ın yapmış olduğu çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getiren Malatya Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, “Sağ olsun Selahattin Başkanımız bizim isteklerimize, taleplerimize duyarsız kalmadı. 1986 yılında barajın yapıldığı zamanlarda inşa edilen iskeleler kötü durumda. Ayrıca feribotla ulaşımını sağlayan vatandaşlarımız için Baskil tarafında sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak bir alan bulunmuyor. Ayrıca iskelelerin feribot yanaşmasında zorluk yaşanıyordu. Ha keza karşı tarafta da bu gibi sorunlar yaşanıyor. Bizler de bu sorunun çözümü için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’dan ricada bulunduk. Başkanımız sorunlarımıza kayıtsız kalmadı. Hem buradaki hem de Baskil tarafındaki iskeleyi yerinde inceledik. Ne yapılacağı konusunda ilgili daire başkanlarına gerekli talimatlarını verdi. İskelemizle alakalı yapılacak çalışmaların neticelendiğine dair müjde aldık. Sağ olsun Selahattin Başkanımız her zaman olduğu gibi bu sözünü de tuttu. Ayrıca Selahattin Başkanımıza 2019 yerel seçimlerinden önce iskeleye giden yolun yenilenmesi gerektiğini söylemiştim. 2019 seçimlerinden hemen sonra iskeleye giden yolu çok daha iyi bir hale getirerek, bizlerin hizmetine sundu. Verilen sözlerin yerine gelmesini, sözü alanlar unutmuyor. Başkanımızdan ne kadar övgü ile bahsetsek yeridir. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

GÜRKAN: İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Yeniden düzenlenecek olan iskele çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Gürkan, “Battalgazi Belediye Başkanlığı dönemimizde de iskele ile ilgili zaman zaman sıkıntılar oluyordu. O dönemde de biz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında, sosyal ihtiyaçlarını giderecek mekânların yapılmasıyla alakalı çalışmaları yapmıştık. Küresel ısınma, iklim değişikliği ve kuraklık süreci tüm göllerimizi, baraj göllerimizi ve akarsularımızı etkiliyor. Şu anda da baraj suyu bayağı gerilemiş durumda. Baskil tarafında, iskelede sosyal donatı alanları yoktur. Baskilliler Dernek Başkanımız, Baskil Belediye Başkanımız ve Baskil Kaymakamımızın da katıldığı, sürecin nasıl yürütüleceği ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptık. Elazığ Valiliği, Elazığ İl Özel İdare Müdürlüğü nezdinde iskelede yapılacak çalışmalarla ilgili kendilerinin görüşlerini aldık. Bir proje kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, Elazığ Valiliğimiz, Baskil Kaymakamımız ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak koordinasyonlu bir çalışma içerisine girdik. Bu çalışmanın ürünü olarak şu anda buraya 30 milyon civarında bir bedel ihdas edildi. Hava şartları müsait olursa Mart ayı gibi bitirilmesini planlıyoruz. Battalgazi ve Baskil bölgelerinde modern anlamda iskelelerin yapılmasını planlıyoruz. Baskillilerin çoğu Malatya’da ikamet ediyor; ama Baskil tarafında da bahçeleri var. Biz yıllık yaklaşık 500 bin yolcu taşıyoruz. Binlerce araç gidiş geliş yapıyor. Malatya’da 40 bine yakın Baskilli vatandaşımız ikamet etmektedir. İskele yolunun yapılması talimatını göreve geldiğimiz zaman verdik. Bu yol yapıldı. Şu an Battalgazi-Malatya yolu da yapılıyor. Kuzey Kuşak yolu da inşallah 1-2 ay içerisinde bitirilecek. Ulaşımın sağlıklı, emniyetli ve konforlu bir şekilde sağlanması için tüm çalışmalar yapıldı ve bitmek üzere. İskele ile ilgili ihale yapıldı ve çok yakın zamanda ilgili firmaya yer teslimi yaparak, en kısa zamanda çalışmalara başlıyoruz. Baskil bölgesinde de, feribot beklenirken vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak olan sosyal donatı alanlarını proje kapsamında ilgili arkadaşlarımızla birlikte yürüttük. Biz algılarla bu toplumu yönetmeye kalkmadık. Yaptığımız işler yapıldı, bitti, bitmek üzeredir. İhaleler yapıldı, yer teslimi yapılmak üzeredir. İlgili firma en kısa sürede çalışmalara başlayacak. Çok hızlı bir şekilde de bu çalışmaları bitirecek. Vatandaşlarımızın ve araçların feribotlara giriş çıkışlarının sağlıklı bir şekilde olması, feribot beklerken sosyal mekânların olması noktasında çalışmaları başlattık. Proje onayları geçti, ihaleleri yapıldı. Bu çalışmalarımızın hem Baskilli hem de Malatyalı vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” kelimelerine yer verdi.

 

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
Malatya Muhabir
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8
Malatya Muhabir